Starten met livestreaming van TeamTV

Hoe werkt het?

• Jij stuurt de video naar onze server;
  • Jij zorgt dat iemand de wedstrijd live tagt;
  • Wij plaatsen een overlay met de teams, hun score en wedstrijdtijd over de aangeleverde stream (zie voorbeeld hieronder);
  • Wij sturen de livestream door naar het platform van jouw keuze (zoals YouTube, Vimeo of zelfs Eyecons);

Kies jouw set-up

Er zijn veel verschillende set-ups van camera's en hardware mogelijk voor livestreaming. Hieronder tonen we de 5 meest voorkomende combinaties. Bepaal zelf wat de beste set-up is voor jou(w club). Dit is afhankelijk van reeds aanwezige camera's, het beschikbare budget, de internetverbinding van je accommodatie en de streaming-opties die misschien al gebruikt worden, zoals een clubkanaal op YouTube.
Onder deze 5 set-ups vind je meer uitleg over hoe je tot een juist besluit kunt komen.

Set-up 1: Camcorder, streamingbox + wifi + YouTube-link van TeamTV

Set-up 2: Camcorder, streamingbox + wifi + YouTube-clubkanaal

Set-up 3: Mobiele telefoon + Larix broadcaster app + 4G/5G + YouTube-link van TeamTV

Set-up 4: Mobilele telefoon + Larix broadcaster app + 4G/5G + YouTube-clubkanaal

Set-up 5: Camcorder + converter + laptop + OBS/Vmix/Wirecast + wifi/internetkabel + YouTube-clubkanaal

Nog niet zeker welke set-up je moet kiezen? De volgende artikelen kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Opnemen met camcorder of mobiele telefoon/tablet?

Kies je internetverbinding: vast of 4G/5G?

Streamen via de YouTube-link van TeamTV of jouw clubkanaal op YouTube?

Zodra je weet wat jouw set-up gaat worden, klik dan op de overeenkomstige set-up-link voor meer informatie.

M. 31-12-2020 R