Camcorder + streamingbox + YouTube-link van TeamTV

Als je hebt gekozen voor de set-up met een camcorder, streamingbox en YouTube-link van TeamTV, kun je deze stappen volgen om live te gaan. Ruim voor de wedstrijd doe je het volgende:

Stap 1: Maak een device aan in de livestreaming-app van TeamTV en kopieer de streaming URL en streaming key.

Stap 2: Maak in deze app ook een live event aan.

Stap 3: Verbind de streamingbox met het internet en ga naar de web-interface van de box om deze te configureren voor jouw livestream.
Gebruik de RTMP-instelling en vul de streaming key en streaming URL van stap 1 in. Soms zijn er twee invulvelden, voor de URL en de key, maar soms is er maar één veld voor beiden. In dat geval kun je een schuine streep (/) achter de streaming URL plaatsen, gevolgd door de streaming key.

Stap 4: Verspreid de YouTube-link van TeamTV onder je fans. Je ziet deze link wanneer je klikt op het live event dat je in TeamTV hebt aangemaakt.

Stap 5: Zorg dat er op de wedstrijddag iemand is die de wedstrijd live tagt (en hier op het juiste moment mee begint), om de livestream te voorzien van een overlay met scorebord.

Klik hier voor tips voor het livestreamen.

M. 02-01-2021 R